top of page

Quiche met cottage cheese, pompoen en salie



INGREDIËNTEN (voor 1 quiche)

1 vel glutenvrij kruimeldeeg

500 g pompoenblokjes (ongekookt)

200 g cottage cheese

150 ml ongezoete amandelmelk

100 g fetakaas, in blokjes gesneden

2 el glutenvrij havermeel

2 grote eieren

50 g pompoenpitten

1-2 tl geraspte gember

Verse salieblaadjes

Peper en zout

Olijfolie



BEREIDINGSWIJZE

Pompoen voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Rooster de pompoen 30-45 minuten in de oven, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.


Quichebodem

  • Haal het vel kruimeldeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Rol het deeg uit en bekleed een ronde bakvorm (25 cm diameter).

  • Bedek de bodem met bakpapier en vul deze met bakbonen of rijst om blind te bakken.

  • Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.


Quichevulling

  • Meng het havermeel met een beetje amandelmelk tot een glad mengsel.

  • Klop in een aparte kom de eieren los met de cottage cheese en de rest van de amandelmelk.

  • Voeg het havermengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.

  • Haal de quichebodem uit de oven en verdeel de geroosterde pompoenblokjes over de bodem.

  • Rasp de gember over de pompoen en verdeel de blokjes feta eroverheen.

  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de quichevulling.

  • Bestrooi met pompoenpitten en bak 40-45 minuten in de oven, tot de quiche stevig en goudbruin is.


Salie-olie

  • Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur.

  • Bak een handvol verse salieblaadjes voorzichtig in de olie tot ze krokant zijn.

  • Laat de olie afkoelen en giet deze in een glazen flesje.


Afwerking: 

Laat de quiche even afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer met een beetje salie-olie erover gedruppeld voor extra smaak.



TIPS

  • Volkoren havermeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com 

    (10 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)

  • Glutenvrij kruimeldeeg vind je in de supermarkt of in een natuurvoedingswinkel.

  • Varieer met andere geroosterde groenten.

  • Maak de quiche lactosevrij door lactosevrije cottage cheese en feta te gebruiken.

  • Bewaar de quiche in een afgesloten doos in de koelkast.

  • Vervang de ongezoete amandelmelk door een andere ongezoete plantaardige melk.

  • De quiche is koud ook lekker om te eten.

  • Serveer er een kopje verse gemberthee bij.

Kommentare


bottom of page