INGREDIËNTEN (voor 1 quiche)
1 vel glutenvrij kruimeldeeg
500 g pompoenblokjes (ongekookt)
200 g cottage cheese
150 ml ongezoete amandelmelk
100 g fetakaas, in blokjes gesneden
2 el glutenvrij havermeel
2 grote eieren
50 g pompoenpitten
1-2 tl geraspte gember
Verse salieblaadjes
Peper en zout
Olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Pompoen voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pompoen 30-45 minuten in de oven, tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Quichebodem
Haal het vel kruimeldeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit en bekleed een ronde bakvorm (25 cm diameter).
Bedek de bodem met bakpapier en vul deze met bakbonen of rijst om blind te bakken.
Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.
Quichevulling
Meng het havermeel met een beetje amandelmelk tot een glad mengsel.
Klop in een aparte kom de eieren los met de cottage cheese en de rest van de amandelmelk.
Voeg het havermengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.
Haal de quichebodem uit de oven en verdeel de geroosterde pompoenblokjes over de bodem.
Rasp de gember over de pompoen en verdeel de blokjes feta eroverheen.
Giet het eimengsel gelijkmatig over de quichevulling.
Bestrooi met pompoenpitten en bak 40-45 minuten in de oven, tot de quiche stevig en goudbruin is.
Salie-olie
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur.
Bak een handvol verse salieblaadjes voorzichtig in de olie tot ze krokant zijn.
Laat de olie afkoelen en giet deze in een glazen flesje.
Afwerking:
Laat de quiche even afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer met een beetje salie-olie erover gedruppeld voor extra smaak.
TIPS
Volkoren havermeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com
(10 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Glutenvrij kruimeldeeg vind je in de supermarkt of in een natuurvoedingswinkel.
Varieer met andere geroosterde groenten.
Maak de quiche lactosevrij door lactosevrije cottage cheese en feta te gebruiken.
Bewaar de quiche in een afgesloten doos in de koelkast.
Vervang de ongezoete amandelmelk door een andere ongezoete plantaardige melk.
De quiche is koud ook lekker om te eten.
Serveer er een kopje verse gemberthee bij.
Kommentare